promena Marija Maričić life coach

PROMENA – put u bolji život

Promena je jedino što je izvesno i garantovano. Ni za šta ne postoji garancija, ali se garantovano sve menja.

Ako se opirete promeni, a sa druge strane želite da se promene neke situacije, okolnosti, drugi ljudi…ali da vi ostanete isti, uz čuvenu rečenicu: “Ja sam takav/a!”, zaboravite na boljitak. Ne možete očekivati da se nešto promeni ako vi ne pristajete da se menjate.

Ono što je sigurno – sve to će se ipak menjati, kao što se svi neprestano menjamo. Pitanje je samo da li to primećujete i ako primećujete, kako gledate na situaciju. Problem je kada se promena događa, a da je niste svesni ili vam se ne sviđa (jer vi niste hteli takvu promenu!), pa je ne prihvatate, verujući da je vaše neprihvatanje negira.

promena Marija Maričić life coach

Promena zahteva zalaganje, svesni i usmereni rad na sebi i ta promena je jedina na koju možete da utičete neposredno, a posredno ćete tako uticati na ljude i okolnosti oko sebe. Čim vi napravite korake ka boljoj verziji sebe, ka onome što vas usrećuje i motiviše, postajete zadovoljniji sobom, a zadovoljni ljudi prave razliku u svetu. Ne čekajte da vas ponese neki vetar promene, već budite promena koja će pokrenuti vetar boljitka.

Iz ličnog iskustva, pouzdano znam da je to moguće.

Dugo sam mislila da je veoma teško da se promenim, da drugačije gledam na život, da izmenim svoja uverenja i ustaljene šeme razmišljanja, za koje sam verovala da su zacementirane i da one upravljaju mojim životom. Dugo, ali sam se osvestila i shvatila da i zacementirano može da se razbije.

Nikad nije kasno za buđenje i svesne promene koje definitivno vode ka boljem životu. A probuditi se treba što pre, jer: “Ako ne postanemo bolji, postaćemo gori”, a to niko ne želi (nadam se).

Ako i vi želite promene koje vode ka boljem životu, javite mi se – tu sam da vas podržim i da vam pomognem!

Od  ❤ sam tu za vas! 

*Čitajte Damare i na FB-u.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *