anđeli Marija Maričić life coach

Anđeli znaju zašto

Ovu poučnu priču prvi put sam čula na mojoj Reiki edukaciji. Bilo je to pre 12 godina. Tada mi je otvorila srce da verujem da mi se sve događa za moje više dobro, i uverila me da ne donosim sud samo na osnovu onoga kako mi situacija trenutno izgleda. Verujem da će anđeli u ovoj priči otvoriti i vaša srca.

„Jednog dana stariji anđeo je poveo mladog anđela u obilazak zemlje. Idući tako, anđeli su naišli na divnu veliku kuću. Kako je bilo već kasno, i postajalo je sve hladnije, odlučili su da zamole vlasnike za prenoćište. Pokucali su na vrata…Otvorila im je služavka i pozvala vlasnicu.

– Da li biste nas primili da prespavamo ovu noć kod vas, već je kasno, a nama je hladno ? – upitali su anđeli.
– Ma gde sada vas da stavim? – ljutito je odgovorila gospođa.
– Kad ste već navalili, idite u štalu, pa spavajte tamo – odbrusila im je i zalupila vratima.

Anđeli su otišli u štalu i zaspali bez hrane i vode. U neko doba noći, mladog anđela probudili su čudni zvuci. Još bunovan, ugledao je starog anđela kako malteriše zidove štale. Bio je zbunjen, ali je ćutao.
Ujutro su anđeli u tišini nastavili svoj put. Kada je počela da pada noć, naišli su na jednu trošnu kolibicu. Pokucali su na vrata i otvorilo im je detence od tri-četiri godine.

– Oprostite – obratili su se roditeljima, da li bismo mogli da prenoćimo kod vas, umorni smo od puta, a noć se približava?
– Naravno, izvolite – odgovorila je detetova majka.
U kolibi je bilo malo mesta, ali ljubazni domaćini su anđelima dali hranu i najbolje krevete.

Rano ujutro su mladog anđela probudili jecaji njihove domaćice. Naime, prethodne noći, uginula je njihova jedina krava, čijim su se mlekom prehranjivali. – Kako je to nepravedno – pomislio je mladi anđeo, ali je opet ćutao.

Anđeli su ćutke nastavili svoj put. Tek posle nekoliko dana, mladi anđeo se osmelio i rekao starijem:
– Stvarno ništa ne razumem. Ona bogata gospođa nije nam dala ni vodu da popijemo, smestila nas je u štalu i pored ogromne kuće, a ti si joj malterisao zidove, a ovoj porodici, koja nas je primila, iako ni sami gotovo ništa nisu imali, uzeo si kravu. Gde je tu pravda?

anđeli

– Eh, ništa nije onako kao što izgleda – odgovori stari anđeo. – U zidovima one štale bilo je sakriveno zlato, i gospođa ga sada neće naći, a kod siromaha je usred noći došao anđeo smrti i hteo je da uzme njihovo najmlađe dete, a ja sam ga izmolio da uzme kravu.“

Zaista, ništa nije onako kako izgleda, već mnogo bolje. Ne morate to sada znati i videti – verujte i „biće vam po veri vašoj“!

Od  ❤ sam tu za vas! 

*Čitajte Damare i na FB-u.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *