sitnice Marija Maričić life coach

Sitnice VS život

Jeste li nekad razmišljali o tome šta vas najčešće izvodi iz takta i zbog čega ste u stanju da u sekundi izgubite glavu, a zapravo je banalno? Jeste li se upitali nekad koje su to sitnice za vas ogromne, čim uspevaju da vam pokvare dan i raspoloženje?

Za početak bi bilo dobro odrediti pojam sitnice: Sitno u odnosu na šta? Da li je nešto sitno u odnosu na ceo život ili da li je nešto malo negativno beznačajno u odnosu na tragično?!

Kada to uradite i shvatite da je neki događaj, neka situacija, nečiji postupak ili reakcija…bilo šta čemu ste vi pridali ogroman značaj, gotovo bezvredno u odnosu na vaš celokupan život i u odnosu na vama zaista važne “stvari”, shvatićete koliko je beznačajno i pridavati pažnju tome, a kamoli trošiti energiju i živce na nešto što vas nije vredno.

Jer, vaša vrednost je najveća u odnosu na sve u životu, pa i na život sam, jer da nema vas, ni života ne bi bilo, a ne obrnuto. Vi u vašem životu činite život živim. Zato treba da ga činite i vrednim.

sitnice Marija Maričić life coach

Možda vam je poznata ova misao: „Život? To ti je, znaš, ono na grobu, pa kad piše godina rođenja i godina smrti. E, ona crtica između: to je život!“

Kada život svedete na crtu/crticu, shvatite koliko zaista mnogo vredi, a koliko kratko traje.

Koliko god da traje, kratak je. Malo je vremena da odsanjate sve snove, ostvarite sve ciljeve, proslavite sve uspehe, uživate u svim čarima, naučite sve lekcije, pružite svu ljubav, vidite sve lepote… Nema kraja spisku.

Sve nikad ne možete ostvariti ni završiti, niti treba. Važno je da vas uvek nešto podstiče i vodi napred, dalje kroz život. A mnogo je toga, velikog i lepog…

I zato, pored svih brojnih vrednosti, ne dajte frustrirajućim sitnicama da vam kvare dan, da vam kvare život. One nemaju značaj, nemaju moć, nemaju nikakvu vrednost.

A život i te kako ima!

Od ❤ sam tu za vas!

*Post na FB-u.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *