nema odustajanja Marija Maričić life coach

Nema odustajanja!

Lekcija jednog magarca kaže: “Nema odustajanja!”

Lekcija magarca!? Ma, da li je moguće.

Verujte da je moguće nekada od magarca naučiti kao i od mudraca.

Koliko je samo pogrešno kada se za nekoga u negativnom kontekstu kaže da je životinja! Koliko mi ljudi grešimo kada potcenjujemo pamet životinja!

A magarci su posebno nepravedno ocrnjeni kao glupi i uvreženo mišljenje o njima je negativno i uvredljivo. Uporediti nekoga sa magarcem je uvreda ličnosti i časti.

Ne bi bilo loše da se shvati da poređenje nije isto što i poistovećivanje i da nema živog stvora na planeti od koga ne bi moglo nešto da se nauči i, zašto da ne, sa njim da se uporedi. Kada bi se čovek uporedio sa magarcem iz ove priče, ne bi imao šta sebi da zameri, naprotiv, mogao bi da nauči kako da izađe na kraj i sa najvećom mukom i sa „nerešivim“ problemom.

Evo lekcije kroz priču:

„Jednog dana farmerov magarac je upao u bunar. Životinja je rikala sažaljivo dok je farmer pokušavao da pronađe način da je izvuče. Na kraju, farmer je odlučio da je životinja stara, a i bunar treba zatrpati.

Magarac nije bio vredan truda. Zbog toga je pozvao svoje komšije da mu pomognu. Svako je uzeo lopatu i počeo da ubacuje zemlju u bunar. Na početku, kada je magarac shvatio šta se dešava, počeo je da riče.

Ali, nakon određenog vremena, na iznenađenje svih, smirio se. Nakon mnogo lopata zemlje, farmer je na kraju odlučio da pogleda u bunar i bio je začuđen prizorom. Sa svakom lopatom zemlje koja bi pala na magaretova leđa, on je uradio nešto začuđujuće.

nema odustajanja Marija Maričić life coach

Otresao bi zemlju sa leđa i popeo se na nju. Kako su komšije nastavile da zatrpavaju bunar, on bi otresao zemlju i popeo se malo više ka otvoru. Ubrzo, magarac je došao do vrha bunara i iskočio iz njega.

Život će da vas zatrpava zemljom, raznim načinima. Trik je da izađete iz bunara, otresete zemlju, i popnete se malo više svaki put.

Svaki naš problem je stepenica.

Možemo izaći i iz najdubljeg bunara samo tako što nećemo odustati. Otresite probleme i uzdignite se!“

Eto, ako vas ovaj magarac nije naučio da zaista nikad nema odustajanja, teško da će to učiniti i mudrac. ?

Od ❤ sam tu za vas!

*FB post za neodustajanje.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *