zašto se plašimo pobede Marija Maričić life coach

Zašto se plašimo pobede?

Mnogi nikada ne pobeđuju jer se više plaše poraza nego što se raduju pobedi, što upućuje da se upravo pobede plaše. Iako zvuči paradoksalno, zaista je veliko i važno pitanje: Zašto se plašimo pobede?

Da li je taj strah tek tako prisutan u nama, da li smo ga razvili kroz iskustva ili nam je zapravo nametnut, kao što nam je mnogo toga nametnuto, a da toga nismo ni svesni.

Verujem da će vam jedna žaba odgovoriti na ova pitanja i konačno vas osloboditi od straha koji vas je sprečavao da budete pobednici svojih života…

„Bila jednom jedna grupa žaba. Okupile su se da bi se takmičile u penjanju. Cilj je bio popeti se na vrh jednog tornja.

Velika masa se okupila ispod tornja da gleda takmičenje i da navija kao i svake godine. Trka je počela.

Iskreno rečeno, niko iz publike nije verovao da se ijedna žaba može popeti na vrh tornja, jer se to nikad pre nije ni desilo. Mogle su se čuti reči poput: “Previše je teško!” ili “Nikad se niko neće popeti na vrh.”

I zaista, malo po malo, žabe su počele da odustaju. Jedna po jedna. Napredovale su samo one koje su bile najspremnije.

Masa je već počela da viče: “Previše je teško, nikada to nećete uspeti!” Žabe su sve više odustajale, a publika je bila sve glasnija: “Nemoguće je popeti se na vrh! To nikad nikome nije uspelo!“

Ipak ostalo je par najupornijih žaba. One su se samouvereno pele ka vrhu tornja. No, publika je izgleda imala uticaja na njih, i nastavila je da im dobacuje sa zemlje, tako da su na kraju odustale sve žabe osim jedne, koja je sigurno grabila ka vrhu.

Publika je i dalje bila neumoljiva u svojim poklicima: “Odustani, niko to nije uradio, pa nećeš ni ti. Šta glumiš?! Šta si umislila?!“ No žaba je i dalje grabila ka vrhu. Publika je vikala, a žaba se pela.

zašto se plašimo pobede Marija Maričić life coach

I na kraju, žaba se popela na vrh!

Prvi put ikad da je to nekome uspelo. Prvi put je nemoguće postalo moguće.

I, naravno, posle toga svi su hteli da se slikaju sa tom žabom. Svi su hteli da je vide i upoznaju. Svi su hteli da znaju kako joj je to uspelo. Niko nije mogao da veruje.

ŽABA JE BILA GLUVA.“

Budite gluvi za obeshrabrujuće glasove drugih i za one glasove koji su se urezali u vaš um! Grabite ka pobedi i radujte joj se, jer nemate čega i koga da se plašite!

Od ❤ sam tu za vas!

*Na pitanje zašto se plašimo pobede odgovara i ovaj tekst na FB-u.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *