kako da se pokrenete Marija Maričić life coach

Kako da se pokrenete?

Koliko puta ste se pitali kako da se pokrenete ka svojim ciljevima dok vas blokiraju strahovi i čuvene pretpostavke „Šta ako“?

Koliko puta ste stajali pred vratima na koja ne smete ni da zakucate, a kamoli da ih otvorite, a silno ste želeli da uđete?

Koliko puta ste ostajali ukopani kada ste želeli da krenete u nešto novo?

Koliko puta ste ostali ušuškani u neželjenom, ali poznatom, i zato sigurnom, a niste krenuli ka željenom, jer je nepoznato, pa samim tim nesigurno?

Tada ste svaki put dozvolili strahu da vas sputa i zakoči. Tada ste svaki put zanemarili svoje biće i svoje najdublje potrebe i odlučili da ostanete u mirnom, mutnom plićaku iako su vas mamile bistre dubine i grandiozni talasi… Niste jedini ni usamljen slučaj.

Svi žele prosperitet, svi žele dobitke i bolji život. Svi žele, ali malo ih je koji uspeju. Znate li ko su oni? Samo oni koji su se pokrenuli i ušli u akciju uprkos strahu od nepoznatog. Oni koji su se suočili sa nesigurnošću i verovali da sigurno nemaju šta da izgube, jer uvek se dobije nešto, neki rezultat.

I čemu onda strah?!

Kada se plašite da preduzmete neku akciju, zapitajte se: „Šta je najgore što može da mi se desi?“

Videćete da su katastrofična scenarija manje crna i podnošljivija kada zastanete, konkretizujete ih i pogledate ih u oči. I vrlo verovatno – neostvariva, a vi ste ih već u svom umu proživeli bezbroj puta…

Dok se vrtoglavo borite sa strahom, sve izgleda toliko strašno i nesavladivo, da je sasvim razumljivo zašto ostajete nepomični. Ali, usudite se da i pored straha uradite nešto za svoje dobro.

Kako mislite da dobijete šesticu ako se plašite da bacite kockicu?! I upravo je to odgovor na pitanje kako da se pokrenete – zakotrljajte kockicu!

Mnogo češće se desi najbolje nego najgore, ali to nikada nećete znati ako „ne bacite kockicu“. Srećno! 🎲

Od ❤ sam tu za vas!

*Pokrenite se danas! – FB post

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.