Oslobodi se coaching Marija Maričić life coach

Oslobodi se

Oslobodi se svega što te guši, pritiska, opterećuje! Ne nosi nepotreban teret svuda sa sobom i ne gomilaj ga u svojoj duši!

Koliko puta ste pomislili ili rekli: „Sve mi se skupilo!“?
Šta se to vremenom skuplja, pa vas guši, steže, pritiska, opterećuje…?
Koliko puta ste poželeli da se barem na kratko oslobodite tereta u glavi i srcu, da osetite olakšanje i mir, da lakše dišete, mislite, osećate, živite…?

Ako ste se pronašli u ovim rečima, pročitajte priču koja sledi i dajte sebi priliku da se približite teretu koji nosite, osvestite ga, zaista osetite i ZAISTA PUSTITE.

Nepotreban teret

Pitao je učenik učitelja:
„Tako si mudar, uvek dobro raspoložen, nikada se ne ljutiš… Pomozi mi da i ja postanem takav.
Učitelj je pristao i zamolio učenika da donese krompir i jednu providnu kesu.
„Kada se na nekoga naljutiš i sakriješ svoju uvredjenost“, reče učitelj, „uzmi jedan krompir, pa sa jedne njegove strane napiši svoje ime, a sa druge ime čoveka sa kojim si se posvadjao, a onda stavi krompir u kesu.“
„I to je sve? „, upita učenik iznenađeno.
„Ne“,  odgovori učitelj, „potrebno je da uvek sa sobom nosiš tu kesu, i svaki put kada se se osetiš uvređeno, da u nju staviš krompir.“
Učenik je pristao. Prošlo je neko vreme. Kesa se punila krompirima i postala poprilično teška. Bilo je vrlo nezgodno stalno je nositi sa sobom. Uz to, krompiri koji su prvi stavljeni u kesu, počeli su da se kvare. Neki su proklijali, a neki istrulili i širili neprijatan miris. Učenik je došao kod učitelja i rekao:
„Nemoguće je ovo nositi sa sobom. Prvo, kesa je suviše teška, a drugo, krompir se pokvario. Predloži nešto drugo.“
Ali, učitelj je odgovorio:
„To isto dešava se i u tvojoj duši. Kada se na nekoga naljutiš, uvrediš, u tvojoj duši se stvara težak kamen, iako ti to odmah ne primećuješ. Zatim kamen postaje sve veći. Postupci se pretvaraju u navike, navike u karakter, koji rađa poroke koji zaudaraju. I na taj tovar lako bismo zaboravili da nije suviše težak da ga stalno nosimo sa sobom. Dao sam ti mogućnost da posmatraš ceo taj proces sa strane. Svaki put kada odlučiš da se uvrediš ili da nekome naneseš uvredu razmisli da li ti je taj kamen potreban.”
Da li vam je potreban teret koji nosite? Ako nije, da li znate da možete da ga se olobodite?
Kako?
Bez teških pitanja, zadataka, bez „moram“, bez „ne smem“, bez optuživanja i samogrdnje…samo osvestite taj teret i recite sebi: „Oslobodi se!“
Dajte sebi slobodu, dozvolite sebi spokoj!
Od ❤ sam tu za vas!
Pogledajte VIDEO – Zašto se ljutimo na sebe? Kakve reči sebi upućujemo? Kako da budemo sebi dovoljno dobri?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *