dobar život coaching Marija Maričić life coach

Šta vam nedostaje za dobar život?

Pomislite li nekad da drugi imaju više sreće, da su im zvezde naklonjenije, bolje karte dodeljene, da sve u svemu, žive tako lepo da biste prosto uživali da živite njihov život, njihov dobar život, za razliku od vašeg?

Poželite li nekad da odete iz svog života i probate neki tuđi, bolji i lakši?

Koliko god da pomislite ili poželite, vrlo dobro znate da nije moguće, a i nikako ne bi bilo ni dobro ni pametno. Kome bi to sreću donelo?!

Niko osim vas ne može živeti vaš život i vi ne možete živeti ničiji život osim svog.

Upamtite: Nijedan život nije vredniji življenja od vašeg! Baš nijedan – osim vašeg!

Za svakoga dobar život predstavlja nešto drugo i to je potpuno u redu. Kada misli o dobrom životu, svaki čovek ima svoje težnje koje ga ka tome vode.

Nekome za dobar život nedostaje ljubav (partner), nekome novac, nekome deca, nekome zdravlje, nekome posao…

Šta god da vam nedostaje, znajte da svima, ali baš svima ponešto fali. Čak i kada se manifestuje nešto željeno, očekivano, čekano, opet neko nedostajanje dođe na red.

Sva ova nedostajanja su mi poznata. U nekima sam bila, u nekima sam još uvek… Ipak, ono najvažnije što sam tokom tih nedostajanja naučila je da me to ne sprečava da živim dobro. Kako?

Upkos nemanju (trenutnom – jer uvek je trenutno!), ja živim sa mnogim „imanjima“ i imam mogućnost da utičem na svoj život koliko je do mene, a često je do nas mnogo više nego što mislimo.

Umesto čvrstog držanja za ono što nemate, a što ste izjednačili sa dobrim životom, setite se da se dobar život nije neko nemoguće savršenstvo i da se ne može svesti na jednu „stvar“. Razmislite šta je sve dobro u vašem životu, a možda to previđate i podrazumevate. A nešto je dobro – sigurno!

Koliko god teško izgledalo, dajte sve od sebe da živite tako da i pored svega, možete da kažete: „Dobar je ovaj život!“

Okrenite se svom životu i živite dobro – uprkos svemu!

Od ❤ sam tu za vas!

Pogledajte video – Poziv na buđenje!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.