coaching Marija Maričić life coach

Coaching

U vrtlogu svakodnevnih obaveza, u nedostatku vremena, sa unutrašnjim nemirom, sa brojnim problemima, bez ideje kako ih rešiti, bez razumevanja, sa zanemarenim željama, u stalnom preispitivanju, a bez odgovora… Gde ste vi?

Upitate li se nekad iskreno i sa ljubavlju: „Kako si?“ i šta odgovorite kada vas to neko drugi pita?

Kako god da se osećate, u redu je. I sve što želite, u redu je.

A najviše je u redu da se sebi posvetite i otvorite, da nađete vremena i ljubavi za sebe.

Svaka coaching sesija je zapravo tome posvećena – VAMA. Vreme koje ste odvojili za sebe je dokaz ljubavi prema sebi, potvrda da vam je stalo!

Šta god da je tema sesije (ciljevi, blokade, strahovi, samopouzdanje, odnosi, promene, vrednosti, uverenja, životne prekretnice…), dobićete širu sliku, jasniju perspektivu, drugačije uvide, razumevanje, prava, podsticajna pitanja, podršku i ohrabrenje… Ali, najvažnije, dobićete uvažavaje vašeg izazova sa kojim se nosite, potpunu posvećenost i osećaj „kao kod kuće“ – kada znate da ništa loše ne može da vam se desi, da ste sigurni i bezbedni i da idete ka rešenju i rasplitanju onoga što vas muči.

Zato volim da kažem da je coach VIŠE OD PRIJATELJA.

 

Moja coaching priča

 

coaching

Sigurna sam da nema osobe u savremenom svetu koja nije čula za life coaching i sasvim izvesno svako ima neko mišljenje o tom pozivu. Internet je prepun tekstova o tome šta life coachig jeste, a šta nije, šta je life coach i kakav treba da bude, kako da razlikujete coach-a, savetnika, terapeuta; kome, kada i kako coach-evi mogu pomoći…

Bez sumnje, treba biti informisan, treba znati… Mada, koliko god se trudili da rasvetlimo kvalitet i pouzdanost poziva life coach, mnogo je skepse, nepoverenja, pa čak i negativnih komentara i odbojnosti prema ovoj struci.

I sama sam bila u nedoumici da li sebe želim da nazivam life coach-em, dok, s druge strane, nikad nisam imala dilemu da li za sebe da kažem da sam PROFESOR. Naprotiv, zvanje profesora književnosti sam sa ponosom isticala.

Kada sam već debelo zagazila u edukacije NLP-a i coachinga, shvatila sam koliko je truda, predanosti, želje i mudrosti potrebno da se steknu uslovi da neko postane profesionalni coach. Danas za sebe sa ponosom i još većim zadovoljstvom mogu da kažem:  Ja sam LIFE COACH, ja sam NLP MASTER. Zapravo, entuzijazam i ljubav prema ovom plemenitom i nadahnjujućem pozivu je tolika, da sam ovu struku odabrala za svoje primarno zanimanje.

Ako se pitate da li postoji najbolji  coach i tragate za njim, znajte da postoji. Za svakog postoji najbolji coach.

Ono u šta ja najviše verujem i ono što mislim da je nepogrešiv pokazatelj ispravnosti i kvaliteta, jeste unutrašnji osećaj. Važno je poslušati ga  i uvažiti, a on će vas nepogrešivo uputiti ka najboljem za vas!

Zakažite svoju sesiju