Moji klijenti o meni

 

"Zaista je nemoguće rečima opisati moju zahvalnost, jer sam imala sreće da upoznam Mariju. Divna žena, draga osoba i pravi profesionalac! Zahvaljujući njoj, naučila sam da otpustim teret, koji sam godinama nosila na plećima. Sve preporuke!"

Maja (36)

"Šta napisati o Mariji, a da ne bude premalo. Ona je sjajna žena, puna topline i razumevanja. Na njene seanse idem od kad sam saznala da mi sin boluje od leukemije. Pomogla mi je u najtežim trenucima, kada je moj život i život moje pordice bio u haosu. Njezini saveti, razgovor i emapatija su me od tog haosa doveli do mira i spokoja. Borila se zajedno sa mnom i pobedile smo. Neizmerno sam joj zahvalna zbog toga. Od srca Vam preporučujem rad sa Marijom."

D. L. (42)

"Marija je za mene za kratko vreme postala neko kome se radujem, kome verujem, s kim pijem kafu online i ćaskamo uz nju. Pratila sam je na Instagramu i jednostavno me je privukla da joj se javim i počnem razgovore sa njom jer, iako je sjajan profesionalac, ja imam osećaj da je oduvek poznajem i da mogu opušteno da pričam o svemu i da se posle toga osećam DOBRO. Ali iskustvo STOLICE je nešto što me ostavilo bez reči, osim - da to treba doživeti. Privilegija je biti u kontaktu da njom."

M. L. (53)

„Imala sam više puta prilike da razgovoram sa Marijom o svojim problemima. Zahvaljujući njoj, uspela sam da shvatim i pronađem njihove uzroke nastale mnogo, mnogo pre njih. Naučila me je da iz svakog “problema” uzmem za sebe ono što mi treba, kao i da su ti “problemi” samo životne situacije i te kako važne, samo ih treba iskoristiti na pravi način. Uz njenu pomoć, uspela sam da naučim da uvek krenem od sebe i toga šta je za mene bitno, jer sam do tada, kao i većina, sebi bila na nekom drugom mestu.”

V. R. (42)

“Često se desi da Marija kaže ono što mi je potrebno u tom trenutku da znam, a da nisam glasno izgovorila. Razgovor sa njom prija i kad si u začaranom krugu i ne vidiš izlaz i kada si srećan, pa se i svoje prevelike sreće uplašiš, jer si naučen da se plašiš. I njen smisao za humor predstavlja određenu "terapiju". Svaki savet se dugo pamti, a i to je sažetak njene mudrosti i mudrosti njenih predaka.”

M. K. (44)

"Svakodnevne obaveze, posao, neostvarene želje neosetno nas odvuku od nas samih. Samo jednog dana shvatimo da smo izgubljeni. Postanemo nesigurni, nepoverljivi, teško usamljeni.
Svoj sopstveni život sam pretvorila u stalno iščekivanje nečega, bezimenog što treba da se dogodi i učini me, jednostavno, srećnom. I dogodilo se to nešto.
Pre dve godine upoznala sam Mariju. Njena neposrednost i otvorenost već pri prvom susretu sa njom, bili su mi prijatni. Naš prvi razgovor bio je prijateljski, ali dovoljno snažan da me povuče u smeru izbavljenja iz stanja letargije.
Naši dalji razgovori su me sve više ispunjavali. Marijina, često jednostavna pitanja, osvešćivala su suštinu smisla. Njeni saveti su mi vratili samopouzdanje, izgradili su mi čvrsto uverenje da zaista mogu sve. Bez suvišnih reči, smirenog stava, Marija ume da podstakne i vrati čoveku ono što je neophodno da bi bio srećan."

D. V. (35)

"Mariju poznajem od pre deset godina kada smo zajedno radile u školi. U školi, Marija se isticala svojim ponašanjem i držanjem. Uvek prijatna, blaga, nasmejana, veoma profesionalna i predana poslu. Deca i roditelji su je izuzetno cenili zbog pozitivne energije, doslednosti i posvećenosti, kako u savladavanju gradiva, tako i u vaspitanju dece. 
Putevi su nam se razišli i posle više godina ponovo smo se srele. Marija mi je ispričala o svom ličnom usavršavanju na kome je radila u prethodnom periodu. Odmah sam prepoznala da mi je baš njena pomoć u tom trenutku potrebna. Naime, moja sedmogodišnja ćerka se nalazila na raskrsnici između vrtića i škole. Smatrala sam da joj je, kao stidljivoj, zatvorenoj i emotivnoj devojčici, bila potrebna podrška u tom trenutku, podrška koja nije podrazumevala samo razumevanje kod kuće i ljubav roditelja, već pristup profesionalca, koji će je naučiti da osvesti sposobnosti za bolje prilagođavanje i lakše savladavanje prepreka. Marija je bila pravi izbor za to! Tara je rado odlazila kod Marije, bila je spremna na saradnju sa njom i Marija je lako našla pristup koji je mom detetu odgovarao. Prvi meseci škole protekli su veoma dobro, Tara je lako stekla nova poznanstva i postala je otvorenija i samostalnija."

M. V. (35)

"Ljubav, razumevanje, saosećanje je prvo što sam osetila nakon susreta sa Marijom. Pristup mojim problemima se razlikovao od drugih... 
Njen profesionalizam i iskustvo, a pre svega jednostavnost, bili su osnov da verujem i napredujem. Svaki problem je nazivala pravim imenom, pa dok sam mislila da se borim sa velikim problemima, za šta sam sumnjala da imam snage, ispostavilo se da je sve mnogo jednostavnije, jer mi je ukazala na suštinu i stvari nazvala jednostavnim imenom. 
Kada znamo sa čim se borimo, onda je mnogo lakše da to i savladamo, a kada ne znamo, onda ponekad deluje zastrašujuće. Uspela sam da se oslobodim mnogih uverenja koja su me sputavala i da živim u skladu sa onim što osećam i, kao što Marija kaže, verujem da je "sve u redu". 

M. J. (44)